Ofis ortamlarında resmi belgelerin düzenli olarak muhafaza edilmesi için sağlam ve güvenlikli dolaplara ihtiyaç vardır. Evrakların arşivde belirli bir düzene göre saklanması için sağlam dolaplar gereklidir. Arşiv dosya dolapları, evrakları, yangın, su ve çeşitli dış etkenlere koruyacak özelliklere sahip olmalıdır.

Güvenli bir arşiv sistemi oluştururken aynı zamanda kullanılan sistemin yerden tasarruf sağlaması da gerekiyor. Arşiv olarak kullanılan alanlarda mümkün olduğu kadar daha fazla belgenin, güvenli ve kolay erişilebilir şekilde bulundurulması önemlidir. Arşiv dolapları, bunu sağlayacak özelliklerde olmalıdır.

Arşiv Dolap Çeşitleri

Arşiv dolapları dar alanlar için en iyi çözümler sunabiliyor. Özel tasarımlarla hazırlanan arşiv dolap çeşitleri, her sektördeki işletme yapılarına uygundur. Her işletme ve kurum, resmi belgelerini, belirli bir süre saklamak zorundadır. Arşiv sistemini oluşturan kurum ve işletmeler, sektörlerinde daha başarılı olurlar. Arşiv odalarının yapılarına göre özel tasarlanan arşiv dolap çeşitleri şunlardır:

  • Tekli kompakt arşiv dolap sistemi,
  • İkili kompakt arşiv dolap sistemleri,
  • Üçlü kompakt arşiv dolap sistemleri,
  • Dörtlü kompakt arşiv dolap sistemleri,
  • Ahşap panelli kompakt arşiv dolap sistemleri,

Arşiv dolap çeşitleri raylı sistem üzerine kuruluyor ve işletmenin belge yoğunluğuna ve arşiv odası büyüklüğüne göre sayıları artırılabiliyor.

Arşiv Dolapları Neden Gerekli?

Geçmiş dönemde yapılan çalışmalara ait kayıtların muhafaza edilebilmesi için arşiv oluşturulur. Belgelerin muhafaza edilmesi ve gerektiğinde istenilen belgelere kolay ulaşılabilmesi için arşiv dolaplarına ihtiyaç duyulur.

Raylı sistem üzerine kurulan kompakt arşiv sistemleri, çok fonksiyonel ve daha korunaklı oluyor. İşletme ve kurumlar, geçmiş dönemde yapılan çalışmalarla, çeşitli kanuni hakların korunabilmesi için bazı belgeleri, belirli süre arşivde yanı korunaklı arşiv dolaplarında tutmak zorundadır.

Arşiv Dolap Özellikleri

Arşiv dolapları nasıl olmalıdır sorusu için dolap özellikleri ve kullanım amaçları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bilgi ve belge türlerinin en iyi şekilde muhafaza edilmesi için kompakt arşivleme sistemlerine ihtiyaç vardır. Arşiv dolapları, ergonomik ve işlevsel olmalıdır. Raylı sistem üzerinde ileri ve geri hareket edebilmeli, hareket kolunun kullanımı kolay olmalıdır. Dolap özelliklerinde, çelik yapısına ve kolay bir şekilde iç içe geçebiliyor olmasına dikkat edilmelidir. En önemli özellikleri, çalışma alanı ve arşiv odası ölçülerine uyumlu olmalı ve dar alanların daha iyi değerlendirilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmasıdır.

Arşiv Dolapları Kullanım Alanları

Kompakt arşiv dolap sistemleri çeşitlerinin kullanım alanları çok geniştir. Özel ve resmi belgeleri depolamaya ihtiyaç duyan tüm sektörlerde kullanılabiliyor.

  • Vergi daireleri,
  • Tapu müdürlükleri,
  • Nüfus müdürlükleri,
  • Güvenlik birimleri,
  • Noterler,
  • Adliyeler,
  • Hastaneler,
  • Bankalar,
  • Muhasebe büroları,
  • Avukatlık büroları,

Arşiv dolaplarının kullanım alanları için tüm sektörler ve işletme türleri çok rahat sayılabilir.

Raylı Arşiv Dolapları

Arşiv dolapları, farklı ölçü ve modellerde üretilebiliyor. Dar alanlar için daha iyi çözümler oluşturulmak istenildiğinde, raylı arşiv dolapları tercih ediliyor.

Raylı arşiv dolapları, alan kazanılmasını sağlarken, arşivleme sisteminin kolay yapılmasını, dolaplardaki belgelerin daha korunaklı bir ortamda saklanmasını sağlıyor. Raylı dolaplar için geliştirilen kilit sistemleri, yetkisiz kişilerin arşivdeki belgelere erişimini engelliyor ve güvenlik önleminin alınmasını sağlayabiliyor.

Arşiv Dolapları Üretimi

Arşiv dolap modelleri i için yenilikçi tasarımlar ve teknolojiler kullanılıyor. Belge güvenliğini ve muhafazasını sağlayan arşiv dolapları için üretimler, daha ergonomik ve fonksiyonel olması için sıfır hata ile yapılmaya çalışılıyor. Bilgisayar sistemleri ile 3D görsel çalışmaları yapılıyor ve ortaya çıkan tasarıma göre üretim aşamasına geçiliyor. Dolapların dayanıklı olması için çelik hammaddeler kullanılıyor. Uzun ömürlü ve güvenli olması için elektrostatik toz boya ile boyanarak üretim aşamaları tamamlanıyor.